2015. január 12., hétfő

49.fejezet




-Ms. Sutherland, ön házas? –kérdezi Liam, felállva a székéből, a jegyzeteibe pillantva, majd felnéz a nőre, aki összerezzen, sötét szemei összeszűkülnek, majd arcára szemérmes mosoly terül.

- Igen, valójában most mentem férjhez –mondja vigyorogva, és megmozgatja a kezét, hogy mindenki láthassa a 24 karátos köves gyűrűt, amit visel.
Liam mereven mosolyog. –Érdekes, -néz le a jegyzeteire ismét, - mert sehol nincs bejegyezve a házasságkötés.

Az inak megfeszülnek a nő nyakán, az orrlyukai kitágulnak, ahogy lassan lehúzza a kezét, és az ölébe ejti.

-Az tény, hogy volt egy időpontja az anyakönyvi hivatalban, két hónappal ezelőtt, hogy nevet változtasson. –Liam összeráncolja az orrát – Igaz, Ms. Smith?

Miranda kienged egy nagy sóhajt, és kivár, mielőtt lassan bólint, a szemei Louis és Harry között ingáznak. A pillantása elég ahhoz, hogy mindketten leizzadjanak.
-Tudja, a terve működhetett volna. Ha frissíti a honlapját –mosolyog rá a nőtől vett kifejezéssel Liam, és ezúttal Miranda viszonozza a gesztust.

-És milyen tervre gondol, Mr. Payne? – A nő szinte dorombol, a szemöldökei kihívóan emelkednek meg a homlokán.

-Megijedt, mikor hírét vette, hogy Harryt feltételesen szabadlábra helyezték, és egy  jó nevű pszichiáterrel él. Bepánikolt, és elrohant nevet változtatni, csak a biztonság kedvéért,
ha a fiúban mégis felrémlene, hogy hívták a kínzóját. –Liam szünetet tart. – És ez pontosan így is történt. De ha frissíti a honlapját, és ott is lecseréli a nevet, akkor azt a látszatot kelthette volna, hogy Miranda Smith soha nem is létezett. Louis soha nem talált volna önre, és nem jön rá, hogy agymosással tönkre tett egy tökéletesen ártatlan fiút, majd elhitette vele, hogy megölt tizenhét embert.

-Tizenhat – javítja ki a nő, mielőtt a szemei majdnem kiesnek a fejéből, és az egész tárgyalóterem zsibongani kezd. Gyilkos dühbe torzuló arckifejezéssel néz az ügyvédre, ahogy keresi a szavakat.

Liam arca felragyog. – Tisztelt bíró úr, nincs több kérdésem –jelenti ki haladéktalanul, mielőtt sarkon fordul, és nagy léptekkel visszasétál az asztalához, teljes zűrzavart hagyva maga után, és egy füstölgő Mirandát.


~

-Esküszöm, hogy a teljes igazat és csakis az igazat fogom vallani, és a bizonyítékok, amiket a tisztelt bíróság elé tárok, az igazságot szolgálják – ismétli Niall Horan rendőrtiszt, mielőtt helyet foglal a tanúk padján és elfészkelődik. Pillantásával követi az ügyvéd segédjét, aki gyors léptekkel közeledik a padsorokat elválasztó folyosón, majd előrehajol, átad egy papírt Liamnek, valamit a fülébe súg, aztán visszalép.

Az ügyvéd arckifejezése kiismerhetetlen, de ilyen közelről nézve nyilvánvalóan diadalittas a mosolya. 

Liam átvág a padlón, közben újra és újra a papírlapra néz, amit a kezében tart, mielőtt megtorpan a rendőrtiszt előtt – Igaz, hogy ön ott találta Harry Stylest, és Louis Tomlinsont, ahol felfedezték a tíz holttestet?

A férfi bólint: - Igen.

- És mit csináltak ott? –kérdezi Liam.

- Öhm…semmit, uram.  Ők csak… álltak ott.

Liam bólint, ismét belenéz a papírba. – Ön ott volt, amikor a bűnügyi helyszínelő rögzítette a nyomokat, és megvizsgálta a tetthelyet? – Az ügyvéd közben a bíró felé fordul. – Mit mondott önnek a halottkém, Horan Őrmester?
A férfi jól láthatóan nyel egyet. – Ő…ő azt mondta, hogy a kislány… – szaggatott levegőt vesz, és látszik rajta, mennyire megviseli már az is, hogy vissza kell emlékeznie a helyszínre, – a kislány nem lehet halott két évnél régebben.

- Rendben –bólint Liam, és végigpásztázza az esküdtszéket.- És miért volt ez az ön számára lényeges információ, Horan Őrmester?

-Mert… a Styles ügy nagyon felkeltette az érdeklődésemet, és figyelemmel kísértem. Emlékeztem rá, hogy kicsit több mint két éve szállították a szigorúan őrzött Violet Quatersbe, és azóta is fogva tartották. 

-Tehát, azt mondja, Harry Stylesnak nem volt módja, hogy megszökjön a szigorúan őrzött elmegyógyintézetből, és elrabolja, megerőszakolja, majd meggyilkolja Kendra Kinget, aztán a holttestét a barlangba rejtse? Mert számomra ez derül ki a halottkém jelentéséből. –Liam meglengeti a papírt, hogy magára vonja az esküdtek figyelmét. – Az áll benne, hogy a kilencéves Kendra Kinget kegyetlenül megerőszakolták, tompa tárggyal verték, majd fulladásos halált halt, egy kötél által. Azt is olvasom, hogy mindez körülbelül egy éve történhetett.

- Kendra gyilkosa elég felelőtlen volt ahhoz, hogy ne használjon óvszert a nemi közösüléshez, így a halottkém begyűjtötte a spermát, és a laborban DNS vizsgálatot végeztek rajta, amihez Harry Styles önként adta a kontrollmintát. A teszt ötpontos egyezést mutatott. 13 egyezés kell ahhoz, hogy bizonyítéknak tekinthessük.

-  Az ötpontos egyezés azt jelenti, hogy a tettes rokonságban áll Harryvel. Képzeljék el, Joe Milwardot, a fiú biológiai apját, korábban már letartóztatták zaklatás és testi sértés vádjával, háromszor is. Gyanúsítottként, egy tizenhárom évvel ezelőtti nemi erőszak ügyében, spermát adott, hogy bizonyítsa az ártatlanságát. Ahogy akkor, tizenhárom évvel ezelőtt, a DNS teszt segített neki, hogy megússza az ügyet, most pontosan ez segített hozzá, hogy rábizonyítsuk a 17 gyilkosságot, és erőszakot.

-Összevetettük a Kendra King testéből gyűjtött spermát a rendőrségi adatbázisban nyilvántartott mintával. – Liam szünetet tart.- Tizenhárom… ponton…egyezik!

A terem fülsértő csendbe merevedik, de szinte érezni lehet a feszültséget a levegőben. – Horan Őrmester, hihetőnek tartja ön, hogy Harry Styles gyilkolta meg a 17 áldozatot, tizenegy éves korától kezdve, azokra a bizonyítékokra alapozva, amik rendelkezésre állnak? Egy tizenegy éves, brutális gyilkos, aki megerőszakolja és megöli harmincas áldozatait? A pokolba, még most sem hiszem el, hogy valaha is ezzel vádolták -teszi hozzá.

Niall mocorog a székében. – Nem, uram. Nem hiszem, hogy Harry Styles ölte meg őket.

Liam elmosolyodik. – De hisz megölhette azt a tizenhat embert. Lehet, hogy Joe csak Kendra Kinget erőszakolta, és gyilkolta meg, nem igaz? Nem! Köszönjük a kedves Ms. Smithnek, aki olyan akkurátusan kijavított, mikor kicsúszott a számon, hogy ő végezte az agymosást a tizenhat gyilkossággal kapcsolatban Harryn, amit  valójában soha nem követett el. A tizenhetediknél, Joe már túl elbizakodott volt, nem hitte, hogy valaki keresni fogja még a tíz testet, és Miranda már nem tudta elültetni Harry tudatában a hamis képeket, hogy ő erőszakolta és ölte meg a gyereket, hisz a fiú akkor már a Kedronban volt.

Niall bólint, az arcán elképedt kifejezés. Liam elvigyorodik, a szíve zakatol a mellkasában, mert ez élete legnagyobb volumenű ügye. – Köszönöm, Horan Őrmester. Tisztelt Biró úr, nincs több kérdésem.


~

Louis egész testét tűz emészti, csillapíthatatlanul remeg, a szemei lyukat égetnek a bíró halántékába.

Harry életfogytiglan börtönbe kerülhet. Lehet, hogy ezek az utolsó percei a szerelmével.
Forró könnyek tolakodnak a szemeibe mikor érzi, hogy egy kéz simul a combjára, és megnyugtatóan megszorítja. Felemeli a fejét, hogy azokba a zöld szemekbe nézzen egy kínkeserves mosollyal, és reszkető sóhajjal ürítse ki a tüdejét.

Semmit sem mondanak, csak nézik egymást, egy pillantással, amit csak ők értenek. És furcsa módon ennyi elég ahhoz, hogy Louis megnyugodjon, és felhagyjon a remegéssel.

Hirtelen minden figyelem a terem jobb oldalára irányul, ahol egy vékony nő áll fel az esküdtszékből.

- Bűnösnek találták-e Miranda Sutherlandet emberrablás és gyilkossági kísérlet vádjában? –kérdezi a bíró határozottan.

A terem megbolydul, és úgy tűnik az idő megcsavarodik Louis körül, míg visszatér önmagába.

-Bűnös.

Louis szinte összeomlik, de érzi a szerelme kezét a derekán, ami megakadályozza abban, hogy megkönnyebbülten felkiáltson.

A hangzavarban hallja a dühödt suttogásokat Miranda asztala felől. Egy rendőrtiszt lép a nő mellé, aki égő szemekkel, gyilkos pillantásokkal méregeti Harryt és Louist, a terem másik végéből.

-És a tízrendbeli, visszaesőként elkövetett, nemi erőszak és gyilkosság vádjában, bűnösnek találták-e Harry Stylest?

Harry ujjai belekapaszkodnak Louis zakójába, mielőtt hirtelen lehajol, és a beálló csendben ajkát a férfi füléhez nyomva azt suttogja: - Nem számít, mi az ítélet. Én mindig a tiéd leszek.
Örökké.


~
.
.
.
.

20 megjegyzés:

  1. Engedelyt kerek kiakadni!!!! Hogy lehet itt abbahagyni? Folytatast kovetelek! Mooost!!! Imadlak Becca, koszonom hogy forditod! Istenem... Harry, persze hogy hozza tartozol, ez nem volt kerdes :') jajistenem. Azert kar, hogy mindjart vege, imadtam ezt a tortenetet.:( de azert siess a kovivel, hiszen uristen! Az a vege, es minden jo ha a vege jo! .....ugye jo a vege?:/ Siess mert nem biiirooom kiii!!!!! xxHori

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kint is van az utolsó rész, bocsi a de nehezen szántam rá magam nagyon:((

      Törlés
  2. Mi mi uristen itt abbahagyni? Most ezen fogok izgulni. <3
    "Nem számit mi az itelet.En mindig a tied leszek.Örökké.'Oke elsirtam magam megint... Nem akarom,hogy vége legyen, de mar varom is,hogy tudjam az egesz törtenetet. Rengetegszer fogom ujra olvasni a részemmé valt a Sinister *_* Köszönjük a caodas elmenyt Becca,köszönjük,hogy atelhettük ezt a csodas élmenyt! <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valahol el kellett vágnom, és máshol nem lehetett. Most tettem ki az utolsót, meg fogod érteni, miért itt kellett.
      Örülök, hogy megszeretted. Én is így vagyok vele....ezt vártam, hogy készen legyek vele, és egyben olvashassam az egészet.
      <3

      Törlés
  3. Miért itt kell abbahagyni? Egész héten dolgozatokat írunk és nem fogok tudni koncentrálni! Kérlek szépen, könyörgök, hozd minél előbb... Légyszi!
    Kíra

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Itt kellett, máshol nem lehetett. Az eredetiben is itt volt a fejezet vége. :)

      Törlés
  4. OMG ITT ABBAHAGYNI
    PFFF
    :DDD
    Btw imádom, és nagyon szeretem , most kezd izgi lenni*-*

    VálaszTörlés
  5. Annyira, annyira tudtam, hogy itt lesz vege. . de miert?:(( orokke❤

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mert kivételesen az írónő itt hagyta abba, és írt másik fejezetet:))

      Törlés
  6. Oh,ez olyan cuki.... Harry nem gyilkos,viszont az apja az! Ügyi vagy Liam,kicsit furin néznél ki ügyvédként,de nem lenne rossz! :D Folytatást,folytatást! Mert ez remek volt! ;)
    puszil:
    CoolGirls:*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Helló! Meglepi nálam,díjak modul! thesecret-larrystylinson.blogspot.hu

      Törlés
    2. Nekem Liam feje tipikus ügyvéd, sőt a hanghordozása is stimmel:))

      Köszönöm szépen a díjat, így a végére. Hálás vagyok. Puszillak.

      Törlés
  7. Uuristen, mindjárt megöl a kíváncsiság, hogy mi lesz! Annyira izgulok! Csak ne ítéljék el mert akkor végem!>< Hamar a kövit!:) Nagyon várom*-* puszi:)♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na akkor most kíváncsi leszek, hogy mikor végeztél, mit szólsz majd hozzá. Köszönöm, hogy végig itt voltál velem. Puszi.

      Törlés
  8. Imádom!!!!!!Siess a kövivel!!!

    VálaszTörlés
  9. SIES A KÖVIVEL MERT MEGHALOK !!!!!!!!!!! Ez a rész is nagyon szupi lett. Sies !!!!4

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hoztam, kitettem, és most mi lesz? nincs tovább :)))

      Puszillak, köszönöm, hogy írtál.
      Becca

      Törlés